2017. november 24. Emma napja van

Belépés

Regisztráció Elfelejtett jelszó
írjon nekünk

Nyitvatartás

Hétfő-Péntek:
7:00-tól 20:00-ig
Szombat–Vasárnap:
8:00-től 16:00-ig

Elérhetőség

Cím:
Pécs, József A. út 9.
Telefon: +3672 510-796
Fax: +3672 510-797
Mobil: +3630 711-9195


Skype:

Skype Me(TM)!

Szauna / Amit a szaunázásról tudni érdemes

Általános ismertető

Infraszauna

Az infraszaunázás során az infra sugarak (a láthatatlan hasznos fény tartományában, 2-25 mikrométeres hullámhosszon, mint az újszülött osztályok inkubátora) mélyen, kb. 4-cm-re behatolnak a bőr alá, ahol a fény átalakul hőenergiává és a szervezetet felmelegítve hozza létre a méregtelenítő, sejtregeneráló hatást.

40 perces használata 1100 kalória veszteséget jelent, melyből folyadékkal csak max. 300-at vesz vissza a szervezet, ez 15-20 km-es futótréningnek felel meg.
Az infraszauna tartós használata az alakot átformálja, ideálissá teszi, a zsírcsoportokat fellazítja, az izomzatot a nyirokfolyadék intenzív keringetésével "átrendezi".  Ezen okból fogyókúrára szempontjából kiváló.

A szervezetet nem terheli jelentősen, hiszen a fény akadálytalanul, külső nyomás hatás nélkül jut be a szervezetbe, az átalakult hő pedig belülről kifelé gyakorol nyomást, így oldva a plakkokat, erősíti az érrendszert, edzi az immunrendszert.

Az infrának nagyon látványos hatása van a bőrre. Egy kúra alatt (10-15 alkalom) a bőr akár 5-10 évet fiatalodik. Mindez pórustisztító és sejtregeneráló hatásának köszönhető.

Az infraszaunázás jellemzői részletesen

Méreganyagok eltávolítása

A infraszauna használata nagyon kellemes érzés, az infravörös hőkabin 40-60 celsius fokos hőmérsékleten működtetve fejti ki ideális hatását. Az izzadás mennyisége kb. háromszorosa a hagyományos szaunáénak, 20-60 szoros méregtelenítő potenciállal rendelkezik és 3-7-szer nagyobb mennyiségű nem vízjellegű összetevő található a kiizzadt verejtékben.

Zsírégetés és testsúlyellenőrzés

Az infraszauna rendszeres használata a kiadós izzadás következtében gyorsítja az anyagcsere folyamatokat, növeli a kalóriaégetést, 40 perces használata 12-15 km futásnak felel meg. Ez nagyon értékes azok számára, akik nem tudnak, vagy nem akarnak tornagyakorlatokat végezni.
40 perces használattal akár 1000-1100 kcal-t is el lehet égetni.
Kiemelkedő hatása a súlyellenőrzés, ugyanis használata folyamatosan edzi a szervezetet és ezáltal megakadályozza a többletsúly kialakulását.

Stressz csökkentés, energiaszint növelése

Gyorsan és hatékonyan csökkenti a feszültséget.
A méregtelenítő funkció következményeként az egész szervezetre stimuláló hatással van. Energiaszintünk, szellemi és fizikai teljesítményünk az élet minden területén növekszik. Sokkal kevésbé leszünk fáradékonyak, testi-lelki tűrőképességünk és fájdalomküszöbünk jelentősen megnő.

Öregedési folyamatok lassítása

A pórustisztító és sejtregeneráló hatás következtében, a bőr egy 15-20 kezelésből álló kúra alatt 5-10 évet fiatalodik. Ez az infraszauna használatának leglátványosabb külső hatása.

Bőrmegújító hatás, szépségápolás

Az infraszauna kitűnő hatással van a bőr vérkeringésére, amely biztosítja számára a gyönyörű, fiatalos tapintást és a rugalmasságot. Látványos hatása van a cellulitisz, stria kezelésében.

Összegezve

Olyan bőrbetegségek kezelésében használják eredményesen, mint a pikkelysömör, akne, testszag, lázzal járó csalánkiütés.

Fájdalomenyhítés

Mindenféle reumatikus jellegű betegséget, az izmok, az izületek megbetegedéseit, hosszú ideje tartó gerinctáji fájdalmakat, izületi elváltozásokat, vállmerevséget, csípő és térd ízületi panaszokat illetve izommerevség által okozott kellemetlenségeket intenzíven enyhít.

Keringési rendszer edzése

Szaunák összehasonlítása

Az infraszauna használata közben gyorsul a vérkeringés, akárcsak sportolás közben, és jótékony hatást gyakorol a szív és keringési rendszerre.
A vérkeringés gyorsulása következtében nő az érfalak rugalmassága, ezáltal jobb lesz a vérkeringés az egész szervezetben.
Magas vérnyomásban szenvedők is használhatják, sőt 4-5 hetes használat után már a vérnyomás stabilizálódása is érzékelhető.
Ha a vér sok koleszterint és zsírt tartalmaz, akkor sűrűbb lesz, és a vörös vérsejtek összetapadnak. A vérsejtek felszínének ilyen csökkenése oxigénhiányt okoz, az artériák eltömődhetnek, ez fokozza a vérnyomást, és szívinfarktust okozhat. Ha pedig a zsír blokkolja a zsírok sejtek általi felvételét és megszakad az inzulin kiáramlás, cukorbetegség jöhet létre.
Az említett folyamatokra - a vér koleszterin és zsírtartalmának csökkentése által igen kedvező hatást gyakorol az infravörös hőkabin használata.

Sport

Kiválóan alkalmazható - különösen teremsportoknál, vagy rossz időben, a szabadban végzett tréning helyett - bemelegítésre, a sportsérülések elkerülésére, illetve gyógyulásának meggyorsítására.

Betegségmegelőzés

Az immunrendszer erősítése sokkal hatékonyabb, ugyanis a méreganyagok kiürülésével könnyítünk az immunrendszer feladatán. Könnyebben elkerüljük az allergiát, megfázást, influenzát, izületi gyulladást, ágyéktáji fájdalmakat, reumát, isiászt, menopausa szindrómákat, medencei szervek gyulladásait, egyéb megbetegedéseket. Ha a betegséget mégis megkapjuk, sokkal hamarabb kigyógyulunk belőle.

Gyógyítás

Az infravörös spektrumnak az a része, amit az infrakabin kisugároz, igen nagyszámú terápiás hatást ölel fel. Az emberi test felmelegítése jótékony hatással van a szervezetre. A vérellátás fokozódik, az anyagcsere és a kiválasztási folyamatok meggyorsulása következtében fokozódik a salakanyagok kiválasztása, a szervezet salakmentesítése (izzadás), csökken a túlzott savasodás. Testünk immunrendszere aktivizálódik, védekező és öngyógyító erőink növekszenek.