2017. november 24. Emma napja van

Belépés

Regisztráció Elfelejtett jelszó
írjon nekünk

Nyitvatartás

Hétfő-Péntek:
7:00-tól 20:00-ig
Szombat–Vasárnap:
8:00-től 16:00-ig

Elérhetőség

Cím:
Pécs, József A. út 9.
Telefon: +3672 510-796
Fax: +3672 510-797
Mobil: +3630 711-9195


Skype:

Skype Me(TM)!

Himalájai sókristály sókamra

Himalájai sókristály sókamra

Közismert a tengerparti levegő és a sóbányák levegőjének jótékony hatása. A rendszeres tengerparti séta és fürdőzés illetve a közeli országok sóbányáinak gyakori látogatása csak kevesek számára érhető el.
A tengerparti levegővel közel azonos klíma mesterséges létrehozásával és telepítésével e szelíd gyógymód iránt nem csak a légzőszervi betegek, hanem betegségmegelőző, immunrendszer erősítő, ellazító és nyugtató hatása miatt az egészséges embereknek is ajánlott. Az alkalmazott sóterápia egy erre a célra gondosan előkészített és kialakított helyiségben folyik. Itt a falakba beépített himalájai sótéglák képezte klímán túl egy speciális telített sóoldat gépi párologtatásával érünk el megfelelő mértékű relatív páratartalom emelkedést és magas só koncentrációt. A szükséges párolgási felület eléréséhez több tonna sótéglát használunk, illetve megfelelő mennyiségű oldatot párologtatunk. A relatív páratartalom akár 90 % is lehet , a hőmérséklet 20-24 C. A levegő minősége közel azonos a tengerparti levegőével, az oldott sókristályok elősegítik a hörgők tisztulását és csökkentik a nyálkahártya gyulladását.
Nagyfokú váladékoldó hatása miatt erőteljes öntisztulási folyamat indul el. Köhögéses, köpetürítéses, nehézlégzéses panaszok rövid idő alatt enyhülnek. Immunrendszer erősítő hatása miatt használata egészséges embereknek is ajánlott. A terápia ideje alatt a légzés könnyebbé válik, a só-kicsapódás miatt sós íz érezhető az ajkakon, egyes esetekben szemviszketés jelentkezhet. Az első napokban fokozódhat a köhögés és a köpetürítés, aluszékonyság léphet fel.