2017. november 24. Emma napja van

Belépés

Regisztráció Elfelejtett jelszó
írjon nekünk

Nyitvatartás

Hétfő-Péntek:
7:00-tól 20:00-ig
Szombat–Vasárnap:
8:00-től 16:00-ig

Elérhetőség

Cím:
Pécs, József A. út 9.
Telefon: +3672 510-796
Fax: +3672 510-797
Mobil: +3630 711-9195


Skype:

Skype Me(TM)!

A sóterápia előnyei

Sókamra

A sókúra olyan természetes gyógymód, amelynek eredete évszázados tapasztalatokra vezethető vissza. A sókamra tervezése, építése és alkalmazása azon a felismerésen alapszik, hogy a sóbányákban dolgozók sokkal ritkábban szenvedtek légúti betegségekben. A sókamra alkalmazása ma már széles körben elterjedt a wellness centrumokban. A sókamra használatával a sóbarlangok és a sós tengeri levegő gyógyító, szépítő és ellazító erejét élvezhetjük.

A sókamra olyan mesterségesen előállított helyiség, ahol sókristályok, és telített sóoldat párolgása biztosítja a szükséges klíma elérését. Sóoldattal átitatott sótéglák borítják a helyiséget, ahol a páratartalom állandó jelleggel 70-90 %-os érték között van. A sókamra szabályozott, 20-24 °C-os hőmérséklettel rendelkezik.

Miért jó a sókúra?

A sókamra levegőjének belélegzése megkönnyebbülést nyújt a légzőszervi betegségekben szenvedők számára, megerősíti a tüdőt, feloldja a letapadt váladékot, csökkenti a légúti gyulladásokat. A szervezetünk természetes védekező mechanizmusának stimulálásával fokozza ellenálló-képességünket, gyorsítja az öntisztulási folyamatainkat. A kezelés ideje: 40-60 perc. Ha nincs lehetőségünk rendszeresen alkalmazni, ajánlott egy 10-12 kezelésből álló kúrát venni, majd azt évente kétszer megismételni.

SókamraNem csak betegeknek! A városi szennyeződés, a porral járó munkavégzés, a passzív dohányzás mind-mind károsítja egészségünket. Ezért nem csak akkor lehet szükségünk sókúrára, amikor már betegek vagyunk! Mint mindenben, a megelőző kúrákkal ezen a területen is sokat tehetünk egészségünkért!

Sókamra alkalmazása