2017. november 24. Emma napja van

Belépés

Regisztráció Elfelejtett jelszó
írjon nekünk

Nyitvatartás

Hétfő-Péntek:
7:00-tól 20:00-ig
Szombat–Vasárnap:
8:00-től 16:00-ig

Elérhetőség

Cím:
Pécs, József A. út 9.
Telefon: +3672 510-796
Fax: +3672 510-797
Mobil: +3630 711-9195


Skype:

Skype Me(TM)!

Szolgáltatások / A Napraforgó Wellness Ház és Panzió dietetikusi tanácsadása

Korunk rohanó, feladatokkal és felelőséggel teli világa egyre növekvő fizikai, szellemi, lelki terhet ró szervezetünkre, amely sokszor észrevétlenül szervezetünk túlterheléséhez, kimerüléséhez vezet.
Ahhoz, hogy életminőségünket fenn tudjuk tartani, elengedhetetlen, hogy újra és újra feltöltődjünk,tartalékokat képezzünk.
A wellness nemcsak a modern egészségvédelem szemléletét képviseli, hanem önmagunkkal szembeni felelősségre tanít, hangsúlyozza a szellemi fejlődés fontosságát, és szükségesnek látja a keleti ember bölcsességeinek alkalmazását.
Egészségünk megőrzésének elengedhetetlen feltétele a helyes táplálkozás. Szervezetünk optimális, kiegyensúlyozott működéséhez szükséges tápértékben és tápanyagban gazdag minőségi fogásokon keresztül vesszük magunkhoz táplálékainkat.

SZOLGÁLTATÁSOK:

 

Dietetikusunk elérhetősége:

Szabó Szilvia
Dietetikus, egészsgénevelő
Fitness-Wellness terapeuta

Telefon: (20) 216-2339
Email: szilvia.szabo@etk.pte.hu


1. NAP

2. NAP

3. NAP

4. NAP

5. NAP

6. NAP

7. NAP

REGGELI

Zöldtea

Kornspitz kifli

Natúr vajkrém

Zalafelvágott

Hónapos retek

Topjoy light gyümölcslé

Lapca light sajt

Ráma margarin

Graham kenyér

Póréhagyma

Kajszibaracklé

Pulykajava

Delma light

Kaliforniai paprika

Almalé

Kőrözött

Rozskenyér

Zöldpaprika

Juice

Debreceni szárnyaskrém

Erzsébet kenyér

Kígyóuborka

Kakaó

Póréhagymás margarinkrém

Korpás kifli

Sió gyümölcslé

Piknik sonka

Natúr szendvicskrém

Tönkölybúzás kenyér

Fejes saláta


TÍZÓRAI

Tej

Cerbona gyümölcsös müzli


Meggybólé

Pászka

Körte

Búzás hamlet

Narancs

Barackbefőtt

Medve light

Alföldi barnakenyér

Paradicsom

Körtelé

Kivi


EBÉD

Hideg vegyes gyümölcsleves

Sertéstokány padlizsánnal

Korpás kifli

Szénsavmentes ásványvíz

Zöldséges tyúkhúsleves

Karalábéfőzelék

Uzsonna kenyér

Szénsavmentes ásványvíz

Csontleves

Majorannás aprópecsenye

Párolt rizs

Alföldi barnakenyér

Szénsavmentes ásványvíz

Frankfurtileves

Darafelfújt

Mangólé

Hagymaleves

Bajor rakott burgonya

Gyümölcsnektár

Borjúbecsinált

Leves

Csőbensült gyümölcs

Szénsavmentes ásványvíz

Zellerleves

Gőzben főtt pulykamell

Kapormártás

Kétszersült

Ananászlé


UZSONNA

Korpás abonett

Főtt sárgarépa

Korpovit keksz

Szőlő

Graham zsemle

Rama creme bonjour

Kígyóuborka

Jogobella joghurt

Puffasztott rizs

Rétes vegyes zöldséggel

Grillezett cukkini

Rozsos abonett

Margarin

Actimel

Detki keksz

Alma


VACSORA

Töltött tök

Vizes zsemle

Rauch gyümölcslé

Salátamix sonkacsíkokkal

Kifli

Szénsavmentes ásványvíz

Főtt brokkoli tükörtojással

Magvas cipó

Topjoy light gyümölcslé

Tonhal roston

Párolt paradicsom

Zsemle

Szénsavmentes ásványvíz

Vagdalt alufóliában Sóskafőzelék

Kukoricapelyhes kenyér

Hey Ho gyümölcslé

Natúr máj

Finom vegyesköret

Pfanner gyümölcslé

Húsos őszi vitamin saláta

Szénsavmentes ásványvíz


 

Receptek

Diétás madártej

Hozzávalók:

Elkészítés:

A tojásfehérjét kevés cukorpótlóval kemény habbá verjük. 1liter tejet a cukorpótlóval felforralunk, majd a tojáshabból, evőkanállal galuskákat szaggatunk, és a forró tej tetejére fektetjük. Egyszerre csak keveset, hogy legyen helyük. Fél percig fozzük, majd megfordítjuk, és még fél percig a tejben hagyjuk. Ezután szűrolapáttal tálra szedjük. A tojások sárgáját, a 1/2liter hideg tejjel és a Hass pudingporral - először csak kevés tej hozzáadásával - simára keverjük. Ezt a tojásos keveréket a forró tejbe öntjük, hozzáadjuk a vaníliát, és addig hagyjuk a tűzön, amíg kissé besűrűsödik. A tűzről levéve, az edényt hideg vízbe mártva, - kevergetés mellett - lehűtjük. Üvegtálba töltve, habgaluskával a tetején kínáljuk. Vágott mandulával és kakaóporral megszórhatjuk.

Zöldséges pulykatekercs

Hozzávalók:

Elkészítés:

A húst nem túl vékonyra, téglalap alakúra kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk és félrerakjuk. A hagymát és a gombát megtisztítjuk, az előbbit finomra az utóbbit vékony szeletekre vágjuk. Ezeket pároló edénybe töltjük és 1 evőkanál vizet öntünk rá és lefedve, 600 wattal 2-3 percig pároljuk. Ha kihűl a pulykamellre kenjük. A paradicsomot kis kockákra vágjuk a fölaprított petrezselyemmel és bazsalikommal összekeverjük, a gombára szórjuk. A hússzeletek mindkét oldalából egy kicsit a közepe felé behajtunk, ezután felgöngyöljük és cérnával megkötözzük. A taco mártást az idő közben kiöblített párolóedénybe töltjük, a hústekercseket rárakjuk, majd lefödve, 600 wattal 12percig pároljuk, félidőben megforgatjuk. Tálalás előtt 5 percig pihentetjük.

Karfiolleves

Hozzávalók: (4 személyre)

Elkészítés:

A sárgarépát, fehérrépát, karalábét megtisztítjuk, karikára vágjuk. A karfiolt rózsáira szedjük, és alaposan megmossuk. A vöröshagymát lereszeljük, / vagy fokhagymanyomón áttörjük/ és a zsiradékon megpirítjuk, majd rádobjuk az összedarabolt zöldségeket a karfiol kivételével.
Fedő alatt lassú tűzön dínszteljük, vigyázzunk nehogy leégjen, többször kevergessük meg.
Ha zsírjára dínsztelődött a zöldség, az evokanál liszttel jól összekeverjük és felengedjük kb. 2 liter vízzel vagy csont lével. Sózzuk, és belerakjuk a többi hozzávalót: zellerlevél, paradicsom, zöldpaprika, őröltbors és félpuhára fozzük. Amikor a levesben a zöldségek félpuhára főttek, belerakjuk a karfiolt és készrefőzzük. Levesbetétnek vajgaluskát, daragaluskát, bármilyen levestésztát főzhetünk bele. A készre főtt levesbe legutoljára az apróra vágott petrezselyem zöldet rakjuk bele, de ezzel már nem főzzük. Tálaláskor tejföllel lehet kínálni.

 

Vitaminsaláta túróval

Hozzávalók:

Elkészítés:

A túrót a kapribogyóval, citromlével, kakukkfűvel, az apróra vágott petrezselyemzölddel simára keverjük. Ezzel az öntettel vegyítjük el a hajszálvékony karikákra szelt sárgarépát és póréhagymát, a hámozatlanul felkockázott almát és a kisebb levélkékre tépett fejes salátát. Tálaláskor díszítjük a maradék petrezselyemzölddel.