2017. november 24. Emma napja van

Belépés

Regisztráció Elfelejtett jelszó
írjon nekünk

Nyitvatartás

Hétfő-Péntek:
7:00-tól 20:00-ig
Szombat–Vasárnap:
8:00-től 16:00-ig

Elérhetőség

Cím:
Pécs, József A. út 9.
Telefon: +3672 510-796
Fax: +3672 510-797
Mobil: +3630 711-9195


Skype:

Skype Me(TM)!

Cikkek

2008.12.14.

Kattints ide az évszakra vonatkozó Napos Hirek-ért

A szolizás aranyszabályai

2007.09.01.

A szolizás aranyszabályai Sok érdekes és hasznos dolog, amit nem árt tudni annak, aki szoláriumot használThere are a lot of new http://www.rolexreplicaforums.com/mido-c-256.htmlhttp://www.replicawatchinfo.com/index.phphttp://avant1.com/tag/replica-audemars-piguet/http://avant1.com/tag/replica-tag-heuer/Best Replica Watcheshttp://www.rolexreplicaforums.com/http://pro.malijet.com/back.php?p=Lamborghini-replica-watches.htmlreplica watchesreplica watcheshttp://www.replicawatchinfo.com at Basel World 2015. - a blush.hu cikke

kattints ide a blush.hu cikkének olvasásához

Szolárium - kérdések és válaszok

2007.09.01.

Szolárium - kérdések és válaszok 1. Szabad-e szoláriumozás elõtt zuhanyozni? Nem csak szabad, hanem ajánlatos is. Azon túlmenõen, hogy egy kellemes zuhanyozás a jó közérzetet erõsíti, az izzadságcseppek az UV sugarakat eltérítik, fennáll a foltos barnulás veszélye. Aki barnító kozmetikumot is használ szoláriumozás alatt, annak feltétlenül tiszta bõrre kell felvinnie az anyagot a kívánt hatás elérésére.
2. Igaz-e, hogy a szoláriumozás után egy ideig nem szabad zuhanyozni, hogy a megszerzett barnaságot ne mossuk le? Nem igaz. A barnulás nem a bõr felületén, hanem a legfelsõ hámrétegben az ott már kisebb- nagyobb mennyiségben jelenlevõ pigmentekben keletkezik. Ezt egy pH neutrális géllel történõ zuhanyozás nem távolítja el. A szoláriumozás után javasolt a zuhanyozás, majd ezt követõen valamilyen hûsítõ, bõrápoló krémzselé alkalmazása.
3. Ha egy szoláriumban többféle erõsségû ágy áll rendelkezésre melyiket válasszam, az erõset rövidebb ideig, vagy inkább a gyengébbet hosszabban? A helyes választás az Ön bõrszínétõl és annak barnultsági fokától függ. Kérje a szolárium üzemeltetõjének tanácsát, vagy olvassa el a tájékoztatót. Mint mindenben, a túl sok a szoláriumban is káros lehet, a túlzott óvatosság azonban az elérni kívánt eredményt késlelteti. Az erõs fokozatú ágyakban az elõírt napozási idõ betartására fokozottan kell ügyelni.
4. Mit tegyek, ha túlléptem a javasolt napozási idõt és bõröm leégett? A jelenség ugyanaz, mint a természetes naptól való leégés. Eleinte kissé fájdalmas, de az esetek többségében nyomtalanul elmúlik. Hûsítõ krémzselék alkalmazása enyhíti a kellemetlen érzést. Ha ezután hámlás is bekövetkezik, annak teljes befejezõdéséig szüneteltessük a szolárium látogatását.
5. A természetes napozásnak egyre több az ellenjavallata. Mi a helyzet a szoláriumokkal? A napsugárzás az UVA és UVB -n kívül más veszélyes és kellemetlen mellékhatású hullámhosszokban is tartalmaz sugarakat. Az ózonréteg vékonyodása miatt UVC is elõfordulhat, de ide sorolhatjuk a hõsugárzást is, ami izzadást okoz és a szervezet hõmérséklet-szabályzó mechanizmusát munkára kényszeríti. A szoláriumokban tudományos kutatások eredményeiként csak a hasznos sugarak érik bõrünket, a legújabb készülékekben már légkondicionált körülmények között.
6. A rómaiak napozáskultúrája után a középkortól a 20. század közepéig a barnaság nem volt elõnyös, sõt inkább az alantas munkát végzõk megkülönböztetõ jegye volt. Meddig tart még a barnaság mai divatja? A barnaság tulajdonképpen a napozás másodlagos jelensége. A földi élet fejlõdése a nap sugárzása nélkül elképzelhetetlen lett volna, erre ma is minden élõlénynek szüksége van. Szervezetünk vegetálására elegendõ az a napfény mennyiség is, amit akaratlanul kézfejünkre, arcunkra kapunk, ha nappal a szabadban tartózkodunk. A napsugárzás pótolhatatlan egyes fontos vitaminok szervezetünkben történõ keletkezéséhez és egy sor betegség megelõzéséhez. A barna szín tehát inkább annak a jele, hogy a szervezet a megfelelõ mennyiségû sugárzásban részesült. Így vált a barna bõrszín az egészség jelévé, míg a sápadtság a betegeskedésé. Az emberi átlagos életkor állandó hosszabbodásához az ezen a téren elért eredmények is hozzájárulnak, tehát nem múló divatról van szó.

A szolizás és a tudomány

2007.09.01.

Sokan félnek a szolárium káros hatásaitól - pedin nem kellene. Ujabb kutatási eredmények a szoli1.hu
honlapján

kattints ide a szoli1.hu cikkének olvasásához